75 km på en dag
06 augusti 2011, Per Ribbing

Imponerande!

Vi har flyttat. Vi bor numera ute på landet, långt från trängsel, trafikstockningar och stress. Tyvärr bor vi också en bit bort från kollektiva transportmedel. Så bra då att vi har elcykel och elbil som kan ta oss till stationen i Knivsta, eller Märsta.

Batterierna i elbilen är fortfarande inte bytta. De lithiumjonbatterier som jag tänkt köpa hade en leveranstid som omöjliggjorde bilens medverkan vid två miljödagar i Vallentuna 22+23 augusti. Så nu blir det samma batterier en gång till: 13 st Sonnenschein underhållsfria 6 volt med 180 Ampèretimmars laddning (14 kWh). De är beställda – men har en veckas leveranstid.

Eftersom bilen behövs nästan dagligen så har jag hämtat hem den från verkstan i Tullinge och kört den hem till vårt Villa Solberga i Tibble, Knivsta. Detta med de gamla batterierna… De batterier som nu är över 4 år gamla och har över 3000 mil körda. Imponerande att bilen klarar det. Visserligen i två pass, men ändå. Först körde jag 27 km till Bromma. Jag ställde mig att ladda vindkraft på Max hamburgerrestaurang vid Ulvsundavägen nära Bromma flygplats. Tack Max!

Sen gick jag och gjorde ärenden under några timmar, säg 3 timmars laddning, och sen fortsatte färden norrut. 75 km blev det sammanlagt, så 48 km på sista benet utan att batterierna var fullt laddade! Det är i sanning imponerande!

Nu sitter jag här och ska köra in till Sigtuna med familjen. Det är 17 km, tre och en halv mil T/R. Jag ska nog kolla om det inte finns laddmöjligheter inne i Sigtuna. Det är dumt att inte ladda sina batterier. Kan man så ska man.

:-)Ribbing

 
Namn:

Din väns namn


Din väns e-post
Ditt namn


Din e-post

Hälsning till din vän