Hemligt möte ska rädda SAAB - SUCK
08 juli 2011, Per Ribbing

För vilken gång i ordningen?
En rubrik i gårdagens tidning gav mig en känsla av ”deja vù”. Där stod:
Hemligt möte ska rädda SAAB
Jag tänkte: Hur många hemliga möten har det hållts? Hur många räddningsförsök? Och hur många såna rubriker har det stått i tidningar och andra media under det senaste året? Folket i Trollhättan måste vara hårt härdade vid det här laget.
Jag var på ett möte, ett alldeles öppet möte på Rosenbad, för ca 3 år sedan. Där satt Maud Olofsson och Andreas Carlgren som ledare för ett regerings-initiativ för att hjälpa svensk bilindustri ta fram ”Framtidens bilar” som det kallades. Med på podiet satt också en representant från Volvo och en fram SAAB; Eric Geers (informationschefen som vi sett i ett otal nyhetsinslag på senaste tiden). Den femte deltagaren på podiet; en direktör från Vattenfall, skickade en tydlig signal om vad ”Framtidens bil” skulle ha för motor. En glasklar signal, kan man tycka, men inte för SAABs representant… När Eric Geers fick ordet slog han fast att ”SAAB kan utveckla dieselmotorn. Det finns mycket vi kan göra vidare med dieselmotorn.”
’STOR SUCK’
Med en sån man vid rodret går SAAB snart på grund, tänkte jag och jag sa till min bänkgranne att om inte SAAB inom de närmsta åren hade en elbil framme på marknaden så har vi inget SAAB längre. Jag satte tidsgränsen till 5 år.
Så sa jag, och jag tror tyvärr att jag får rätt. Jag håller nu tummarna allt vad jag kan för att SAAB 9-3 ePower ska slippa alla barnsjukdomar som en i grunden ny bil alltid dras med. Murphy verkar älska nya bilar *. Minsta fel och de 70 testbilarna kommer att vara de sista bilarna, de första serietillverkade elbilarna, som tillverkas i Trollhättan. Låt oss hoppas och hålla alla våra tummar för att det inte blir så.

/Per Ribbing

*) Murphys lag lyder: ”Om något kan gå fel så kommer det att gå fel!”

 
Namn:

Din väns namn


Din väns e-post
Ditt namn


Din e-post

Hälsning till din vän